Vastaan tässä Obeesian kirjahaasteeseen

 

Kirja joka muutti elämäsi

Ilmeisesti se ensimmäinen lastenkirja, jonka sain luetuksi kannesta kanteen. Olisiko ollut Lindgreniä tai jokin muu nimeltään unohtunut. Mutta lukemisen innon se kyllä jätti koko elämäksi.

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Kirja jonka olet lukenut useammin kuin kerran

Olen ahne, luen kirjan vain kerran. Haluan säilyttää tuoreuden lukukokemuksessa, jännityksen, uutuudenviehätyksen. No, ehkä jokin tenttikirja tuli pakosta luettua useampaan kertaan. Ja Retkeilykasvio.  Ja Maaria Leinosen runokirja Silta joka kantaa, uudelleen ja uudelleen. Sama jutu muiden hänen teostensa kanssa.

 

Kirja jonka ottaisit mukaan autiolle saarelle

Toivottavasti lukulasit olisivat mukana. En yleensä lue ulkona häikäisyn takia, ja jotenkin musta tuntuu, että autiolla saarella on aurinkoista. Ehdottomasti John Irwingin Kunnes löydän sinut -tiiliskiven lukisin uudelleenkin. Siinä riittäisi useammaksikin kerraksi nautittavaa. Ja jos veneessä olisi tilaa, myös Margaret Atwoodin koko tuotannon. 

 

Kirja joka teki sinut hilpeäksi/huikentelevaiseksi/kevytmieliseksi

Hilpeäksi lähes jokainen lukemani kirja, sillä en jaksa synkkää proosaa. Paulo Coelhon Yksityistä minuuttia oli loistava.  

 

Kirja joka sai sinut nyyhkyttämään

Paul Austerin Timbuktu. Koiraihmisenä se osui suoraan sydämeen.   

 

Kirja jonka toivoisit kirjoitetuksi

Oma romaanikäsikirjoitus on uudelleen kirjoittamista vaille valmis. Mutta ei siis vielä julkaistu kirja... 

 

Kirja jota et toivoisi kirjoitetun

Niin kovan työn takana se on, että kustantajien seulan läpäisseet opukset kyllä ansaitsevat julkaisemisen. Jokaiselle kirjoittajalle kirjoitus on sydänverellä luotua. Luulen.  

 

Kirja jota parhaillaan luet

Isabel Allenden Rouva Fortunan tytär.  

 

Kirja jonka aiot lukea

Tommy Tabermannin Suudelma, Helvi Hämäläisen 

Kylänruusut

 

Ehkä muistissani on jotain hämminkiä, kun piti kirjahyllystä käydä tarkastamassa kirjojen nimiä. Ne eivät sinällään ole tärkeitä, vaan tarina. Täytyy todeta, että harvoin olen lukenut huonoa kirjaa, ainakaan loppuun. Olen niin utelias, että haluan nähdä mihin kirjoittaja henkilöitään kuljettaa ja miten. Uskon viimeiselle sivulle asti hyvän voittavan, vaikka parhaita ovat surulliset loput.