Otti muuten aika koville tällä kertaa matkakertomuksen väsääminen. Tykkään kyllä pistää reissun pakettiin, kuvat talteen ja tarinat niiden lisukkeeksi, mutta nyt yksityiskohtia ehti kertyä niin paljon, että kaksi täyttä työpäivää niiden kanssa askartelemiseen meni.

Niinpä olen viettänyt vaihteeksi tuttua nörttielämää. Yläselkää alkoi jo pakottaa - pitäisi hankkia uusi tuoli tämän koneen ääreen. Sen sijaan viime viikon autoilusta selkä ei ollut moksiskaan. Päivämatkat olivat niin kohtuullisia. Ja välillä urheiltiin oikein reippaasti, hikipäässä.

Loman jälkeen on aina jotenkin tyhjä olo. Ja mielenkiintoisen reissun jälkeen vielä enemmän. On outoa olla paikoillaan, maisemat ovat tuttuja, ne eivät vaihdu, kaikki on ennalta-arvattavaa. Mutta se on ehkä osa sitä tutun ja turvallisen viehätystä. Paluuta arkeen.

Minulla on muuten aivan hirveästi kaiken maailman esitteitä eri puolilta Irlantia. Voisin perusttaa tänne oman Ireland´s Tourist Information Officen. Jos joku kaipaa neuvoja, karttoja, vähän käytettyjä korvatulppia, adapteria, reittiohjeita, matkashamppoota tai ostoskuitteja, ottakaa ihmeessä yhteyttä. Täältä löytyy kyllä kaikki mahdollinen.

Olen nyt vieroittanut itseäni vaihteeksi munakokkelista ja toastista. Pekonin ja makkaroiden kanssa ei ollut ongelmia, koska en muutenkaan syö sikaa enkä nautaa. Mutta kananmunat liittyvät minulla matkailuun. Tiedättehän sen vapauden tunteen, kun saa tehdä jotain poikkeavaa. Loma antaa siihen alibin. Kotona voi sitten taas palata tuttuihin rutiineihin - ruisleipään ja juustoon. Päivärytmikin menee lomalla luvan kanssa uusiksi. Kaikki muuttuu. Se on ehkä matkailussa kaikkein parasta. Irtiotto arjesta. Tilapäinen seikkailunhuuma. Löytöretkeilijän veri vetää maailmalle aina vain. Ja yhden matkan päätyttyä pitää seuraava olla jo suunnitteilla. Tietenkin. Miten sitä muuten jaksaisi? Mutta nyt pitää vetää hetki henkeä ja nauttia Suomen syyskesästä. Ihana yllätys on ollut se, että sateet ovat palanneet tännekin. Kyllä niitä kaipasinkin. Taisivat ne Irlannin-tuliaiset tulla sittenkin mukana - sadekuurot..