401430.jpg

Hartiaseutua pakottaa. Oikealle puolelle on ilmestynyt iso muhkura. Hiirikäsi oireilee. Olen tehnyt liikaa näitä päätehommia. Taidan olla hemmotteluloman tarpeessa.

En kyllä tiennyt sellaisten olemassaolosta ennen kuin löysin ne Viron kylpylöitä etsiessäni. Jostain syystä kuvittelin, että kylpyläloma voisi olla hauska ja sopiva tapa päästä hetkeksi eroon arjen askareista. Virkistyä, niin sanotusti. Mielikuvamarkkinointi tehosi minuun heti.

Nettimainokset lupasivat paljon. Hoidotkin sisälsivät infrapunaa, kahvia, suklaata, suolaa, hierontaa kokonaan ja osissa, viiniä ja vaikka mitä muuta. Luinko varmasti hoitojen esittelyä enkä esimerkiksi ruokalistaa?

Innostus virisi. Mieleen tuli viime keväinen Bratislavan matka ja siellä Piestanyn Spa Islandin ponnekas hierojatäti. Hänen käsittelynsä jälkeen veri totisesti kiersi kehossani.

Ehkä Virostakin löytyisi samanlaista. Ja shoppaillakin voisi, jos kylpyläolot alkaisivat tuntua liian vetisiltä ja hikisiltä. Tallinnan vanha kaupunki on kaunis ja Estonia-teatterissakin olisi kiva käydä katsomassa balettia tai kuuntelemassa oopperaa. Hemmotteluloma tosiaan.

Hieman kuitenkin epäilytti kylpylän valinta, mkä niistä olisi paras. Kalev Spa tuntui olevan ainakin lähellä vanhaa kaupunkia. Hoidotkin olivat monipuolisia. Mutta minkähänlainen paikka muuten olisi? Entä asiakkaat? Palvelu? Huoneet? Torakoita kenties?

Keskustelupalstoilta olen ennenkin käynyt etsimässä osviittaa ennen matkalle lähtöä. Usein olen pettynyt siellä ihmisten valitukseen. Niin kävi nytkin. Kalev Spasta tuntui löytyvän pelkkiä vikoja: huonoa palvelua, vuotavia kattoja, aikataulujen pettämisiä, tyhjästä laskuttamista.

Innostus alkoi hiipua. Paha kello kuului tänne asti. Piti ruveta miettimään varasuunnitelmia.

Tiedän kyllä, että keskustelupalstoilla ihmiset kertovat vain ja ainoastaan omista kokemuksistaan. Yleensä ne huonot kokemukset pistävät sormet lentämään näppäimistöllä. Kukapa nyt kehua viitsisi turhan takia? Mutta mielipideasioista ei voi kiistellä, on koettava itse ja pääteltävä vasta sitten, onnistuiko valinta.

Eihän tämä mikään elämää suurempi asia ole. Tallinnan kylpyläloma. Riskejä pitää ottaa, jotta seuraavalla kerralla olisi viisaampi. Ehkä siis lähden ystäväni kanssa hemmottelulomalle Tallinnaan. Etelänmatka sekin on.

Vieläköhän Tallinnan raatihuoneen torilta saa niitä paahdettuja manteleita, joita siellä aina joulun alla myydään? Jo niiden takia kannattaa poiketa kylässä.

401506.jpg