Cannola eli Sicilian Cannoli (Ricotta Snaps)

251102.jpg

  • 150 g vehnäjaunoja
  • 1 tl kaakaojauhetta
  • 1 kananmuna
  • 1 kp sokeria
  • hiven suolaa
  • liköörilasillinen (vajaa dl) Marsala-viiniä, tai viinirypälemehua
  • 40 g margariinia (käytin Camelina-Keijua)
  • oliiviöljyä (tai rypsiöljyä) paistamiseen

Täyte

  • 200 g Ricotta-juustoa (Marcarponekin käy), tuorejuusto parasta
  • 200 g pölysokeria
  • patukka suklaata (Fazerin sininen sopi hyvin)
  • kourallinen rouhittuja pistaasipähkinöitä (kuoret pois)
  • hyppysellinen kanelia
  • karamellisoitua/sokeroitua appelsiininkuorta ja kurpitsaa (ei löytynyt), sokeroidut kirsikat sopivat myös

Tee taikina sekoittamalla kulhossa jauhot, kaakojauhe, suola, sokeri ja kananmuna. Vatkaa kuohkeaksi ja lisää joukkoon pehmeä rasva. Kaada jauho-rasva-seokseen Marsalaa tai mehua niin, että saat kuohkean taikinan. Jos se tarttuu sormiin, lisää vehnäjauhoja. Jos se tuntuu liian kuivalta, lisää nestettä. Anna taikinan levätä noin tunti viileässä.

Kauli taikina paperinohueksi levyksi ja ota siitä esimerkiksi lasia muottina käyttäen pyöreitä kakkuja. Ne pitäisi sen jälkeen rullata cannolisylinterin ympärille ja painaa kananmunaa apuna käyttäen kiinni rullaksi sekä paistaa rasvassa. Mutta jos et omista moista vekotinta, voit paistaa kakut sellaisenaan tai kaksinkerroin taitettuna kuumassa rasvassa. Kattilassa on oltava riittävästi rasvaa, jotta cannolit kypsyvät kullanruskeiksi molemmilta puolilta. Nosta kypsät cannolit talouspaperin päälle kuivahtamaan ja jäähtymään.

Valmista täyte. Sekoita pölysokeri, ripaus kanelia ja maitoa Ricotta- (tai Mascarpone-)juuston) joukkoon. Tahnan pitäisi olla aika pehmeää ja paksua. Lisää sen joukkoon rouhitut pistaasipähkinät, lastuiksi vuollut suklaat ja appelsiininkuoret (sekä kirsikanpalat).

Tätä tahnaa pitäisi saada cannolirullien sisälle, mutta vain sisililaiset taitavat pystyä siihen. Suomalainen levittää tahnaa jäähtyneiden cannolien päälle ja nauttii. Tahna kannattaa levittää cannolien päälle vasta tarjoillessa tai jokainen voi tehdä sen itse, jotta saa haluamansa määrän täytettä. Säilytys jääkaapissa ja maistuu hyvältä vielä pari päivää valmistuksen jälkeen. Jos sitä siis vain vielä on tallella kulhossa.

Ripottele valmiiden cannolien päälle pölysokeria, jos tahnalta jää sille tilaa.

Kokin huom. annoskokoja on muutettu alkuperäisestä, sillä niillä olisi pitänyt saada 12 kpl 12 cm:n läpimittaista cannolia. Mutta kannattaa tehdä pienempiä cannoleita, tällöin täytteen määrä on suht´ oikea tässä suomalaisessa. cannolireseptissä.

251166.jpg