Voimat ovat valuneet tyhjiin. Päässä humisee kuin autiossa majakassa. Mutta uskon vielä selviytyväni. Sain lääkäriltä tropit bronchitis acutaan eli vapaasti suomennettuna äkilliseen keuhkoputkentulehdukseen. Lääkkeet ovat muuttaneet kunnon yskäni kuivaksi köhinäksi. Edistystä on siis kai tapahtunut. Olen huilannut nyt useamman päivän tekemättä mitään. Tänään innostuin jo kokkaamaan. Ruoka maistui kyllä aika kummalliselta, liekö syy keitoksessa vai kokissa.

Näin taas tänään sen pikkuisen Norwichin terrierin. Ollaan jo vanhoja tuttuja. Se sotki housuni oikein kunnolla kuraisilla pikku tassuillaan ja muutaman karvankin sain lahjaksi. Se jäi katsomaan perääni niin kuin vain muutaman kuukauden ikäinen koiranpentu voi. Pää kallellaan. Hellyttävää.

Pesukone myllyttää. Laukkuun pitäisi keksiä pakattavaa. Passikin oli onnellisesti hetken hukassa, mutta löytyi lopulta - ei patjan alta - vaan irlantilaisen suklaakonvehtirasian alta. Sisiliassa on tänään ollut 22 astetta lämmintä, kesä siis jatkuu siellä edelleen. Varasin taksin kuskaamaan minut bussipysäkille aamukolmelta ensi sunnuntaiaamuna. Matka alkaa taas tuntua todelta. Ehkä saan viikossa tämän pääni kuntoon.