255737.jpg

Jostain kumman syystä olen viime aikoina ostanut miesten takkeja. Kesällä miesten DrymaXx-takin ja nyt pakkasten tultua ylläni on miesten untuvatakki. Hyviä ne ovat. Ainut ongelma on kätisyys. en tahdo millään osata napittaa "väärälle" puolelle iskettyjä nappeja tai neppareita.

255738.jpg

Miksi ihmeessä miesten vaatteissa nappien pitää olla eri puolella kuin naisten vaatteissa? Liittyykö se jotenkin aivojen rakenteeseen, Y-kromosomiin vai onko kraatari muinoin erehtynyt tekemään napinreiät miehen paitaan väärälle puolelle ja siitä on tullut vuosien saatossa tapa? Ken tietää? Ei se kätisyyteenkään voi liittyä, sillä sekä naisissa että miehissä on vasen- ja oikeakätisiä.

Kyllä miehet tietysti pukevatkin vaatteet päällensä aivan toisella tapaa kuin naiset. Oletteko koskaan kiinnittäneet huomiota siihen, miten jo pikkupojat vetävät puseron, siis napittoman vaatteen tällä kertaa, päälleen? Ensin pää, sitten vasta kädet. Tytöt tekevät sen tasan tarkkaan juuri päinvastaisessa järjestyksessä. Kuka heidät on opettanut, mistä se johtuu? Hiukset tietysti pysyvät järjestyksessä, kun pujottaa ensin kädet hihoihin ja tunkee vasta sitten pään kauluksen läpi. Kyllä, kyllä, mutta miksi muuten toimimme näin?

Napitus ei oikeastaan ole kovin suuri ongelma minulle muuten, mutta kun satun omistamaan myös naisten napituksella varustettuja vaatteita. Kädet eivät ikinä tahdo muistaa, kumman kätisesti pitää toimia. 

Niin, miksi sitten hankin niitä miesten kummallisella napituksella varustettuja vetimiä? Käytännön syystä. Ostan aina vaatteen sen perusteella, miltä se näyttää ja tuntuu yllä. DrymaXx-takkeja ei ollut yhtä kivoja tarjolla naisille kuin miehille, halusin ehdottomasti oranssin ja sillä selvä. Untuvatakki oli sen sijaan kirpputorilöytö, 5 euroa, aidosta untuvatakista, jonka höyhenetkin pysyvät vuorin sisällä - ei siis höyhensatoa - ja on ihanan lämmin yllä. Ja sattumalta se oli ainoa kappale, kuten yleensä kirppareila.

Joten kaiken uhallakin opettelen toiskätiseksi. Ehkä pitäisi treenata sitä myös kirjoittamiseen, siis kynällä raapustamiseen, ehtisi enemmän. Tässä koneellahan ovat muutenkin molempien käsin kaikki viisi sormea käytössä. Ja silti tahtovat loppua kesken.