228599.jpg

Yritin etsiä cannolien reseptiä suomeksi googlaamalla. Löysin Apu-lehden Täyteläisiä makuja Sisilliasta ja Pirkan Ruokamatkan Sisiliaan. Mutta ei cannolien reseptiä. Englanninkielinen resepti kyllä löytyi. Onneksi omassa keittokirjassa on resepti.

Ainut mikä puuttuu, on cannolin tekoon tarvittava sylinteri. Taikina nimittäin pitäisi rullata teräksisen sylinterin ympärille ja paistaa sitten rasvassa. Mistä sellaisen tähän hätään keksin? Eivät ne kuulu ainakaan vielä minun keittiöni varustukseen. 

Aineet ovat valmiina, mutta formu puuttuu! Niin, ja ricottajuusto, jota ei sitäkään lähikaupasta löytynyt. Ostin sen sijaan Mascarponea, joka saa korvata Ricottan.

Taas olisi pitänyt älytä etsiä niitä sylintereitä reissulla kaupasta. Nyt se on myöhäistä. Vai mitä luulette, löytyisikö lähimarketista cannolisylinteriä?